Blog

Moudra

18.04.2021

"Samá trápení," stěžuje si Žid Bohu. "V práci problémy, doma starosti, dluhy, ani zdraví moc neslouží..." "To já všechno vím," zjeví se mu Hospodin. "Ty mi řekni: budeme v tom pokračovat?"

Sedím v tramvaji, od metra běží paní, pan řidič čeká, paní vběhla dovnitř, dopadla na sedadlo naproti mně a spokojeně chytala dech.

Sebepoznání

24.03.2021


Vezměte si papír a tužku. 1/ Napište tři dovednosti, které nejlíp umíte2/ Napište tři dovednosti, které vůbec neumíte3/ Napište tři vlastnosti, na které jste pyšní, za které jste rádi4/ Napište tři vlastnosti, které vám vadí, za které nejste rádiPůjdu s kůží na trh a uvedu svoji analýzu :)

O náladách

04.03.2021

Jdete po ulici, skoro tanečním krokem, hlavu vztyčenou, koukáte po lidech, po stromech, všechno ve vás jásá, jste lehcí, krásní.... víte proč? Uklízíte, vaříte, gruntujete, pracujete na zahrádce a v hlavě vám zní stále stejná melodie? Máte pohodičku, všechno se vám daří, všechno vás těší? Víte proč? Přemýšlíte o tom? Nebo to jen tak žijete? Tedy...

21.02.2021

Moje dcera jednou napsala na svůj blog následující slova /Flowing Space, 2. 7. 2017/

Nečtu návody. Nebaví mě to. Tím pádem si často naběhnu. Často tápu, objevuju, často si natluču, metoda pokus omyl ne vždy vyjde a ... Čtyři roky tvrdím, že jsem koupila špatnou troubu nebo že mi ji ten mizera řemeslník špatně zapojit. Prostě nepekla dole :-(. Nedávno jsem naprosto náhodně nastavila ovladač na jakýsi symbol a heuréka - koláč byl...